Lid worden

Hoe word ik lid van Toneelvereniging De Kunstkring?

Toneelvereniging De Kunstkring is al bijna een eeuw lang een begrip in Valkenswaard. Wij zijn een zeer actieve verenging, met spelers in alle leeftijdscategorieën vanaf 16 jaar. Vele decennia spelen wij reeds de donateursvoorstellingen voor stichting Nieuwe Levenskracht. Daarnaast ook eigen producties, zoals bijvoorbeeld van 2008 tot 2017 een jaarlijks sinterklaastoneelstuk.

In het voorjaar van 2012 hebben we zeer succesvol nieuwe leden geworven.De contributie voor zowel spelers als actieve ondersteuners, die dus lid zijn van de vereniging, is thans € 50,00 per jaar. Voor dit bedrag krijg je een ‘heerlijk warm bad’ van gezellige mensen om mee te werken. Leuke workshops en uitjes en op zijn tijd een leuk feestje.
Ondanks de ledenstop die op dit moment geldt voor zowel de mannen als de dames mag je uiteraard gewoon reageren. Wie weet kun je in de toekomst dan gezellig bij ons aan de slag. 

Ondersteunende leden

Natuurlijk kun je je ook aanmelden als niet-speler. Momenteel zijn we zeer geïnteresseerd in coupeuses (m/v) die met name goed zijn in het maken en vermaken van bijzondere kleding, zoals sprookjeskostuums, zwarte pietenpakken en theaterkostuums. Heb je interesse? Aarzel dan niet en meld je aan! Maar als je bijvoorbeeld erg goed bent met zaag, schroefmachine en kwast, kom dan onze decorploeg versterken! Of misschien voel je je meer thuis achter de knoppen van een mengpaneel. Ook theatertechnici, amateurs of professionals, zijn van harte welkom.

Hoe ziet een toneelseizoen bij De Kunstkring er uit?

De repetities voor de grote producties beginnen meestal aan het eind van de zomer of in de herfst. In het voorjaar al wordt onder de leden gepeild wie er het volgende seizoen een rol wil spelen. Zodra de rollen verdeeld gaan de repetities van start voor een nieuw stuk wat uitgevoerd gaat worden in maart 2019. Zelfs al vóór de uitvoeringen in oktober is een kleine cast al bezig met het sinterklaasstuk wat in november wordt uitgevoerd.
Soms komt het voor dat een speler een jaar geen rol kan spelen omdat er meer spelers zijn dan rollen. In sommige gevallen wordt daar een oplossing voor gevonden door bijvoorbeeld een bijrol in het stuk in te schrijven.

Wij zeggen: Tot ziens!